Skip to main content

Van 26 februari 2017 tot en met 15 maart 2017 is Paul weer naar Sri-Lanka geweest om een vervolg te geven aan ons project.

Eind januari hebben we een 20 foot container gestuurd naar Sri-Lanka met veel hulpgoederen zoals rolstoelen, campingbedjes, rollators, kleding, speelgoed en vele andere goederen. Met dank aan iedereen die hieraan heeft bijgedragen zoals Splash Toys, leverancier van Speelgoed, De Speelgoedbank van Amersfoort, de Kledingbank van Amersfoort. Paul heeft samen met de hulpverleners deze goederen uitgereikt aan een startende crèche. Ongeveer 300 kinderen mochten kleding en wat speelgoed uitzoeken. Al met al een daverend succes en voor herhaling vatbaar.

We hebben met de rollators en rolstoelen veel ouderen kunnen helpen om weer mobiel te worden. De rollator is onbekend in Sri-Lanka maar nu niet meer. Jammer genoeg is de foto mislukt van een gelukkige oudere die met Rollator weer over het schiereiland loopt (wordt vervolgd).
Ook deze keer hebben we weer 75 kinderen geholpen met een uniform, boeken, rugtas en schoenen om naar school te kunnen gaan. Dit zijn families die we niet kunnen helpen met een micro-krediet om een bestaan op te bouwen, veelal gebroken families waarvan ouder(s) overleden zijn tijdens de Tsunami en waarvan de kinderen met lege handen staan als wij ze niet helpen. Hier helpen we ook kinderen die buiten het schiereiland wonen, vaak onder bizarre omstandigheden.

Ons Gemeenschapshuis (Coconut Bay)

Het gemeenschapshuis draait op volle toeren, 6 families hebben hier een bestaan, het hotelgedeelte gaat prima, vele toeristen vinden hun weg om hier een paar dagen te verblijven. Op Booking.com krijgt Coconut Bay een 9.1. Nilantha, de beheerder van het gemeenschapshuis, is een rots in de branding.

Als voormalig tourgids door Sri Lanka organiseert hij ook tours voor toeristen. Kijk op Hotelcoconutbay.com voor meer info.
M.a.w. wanneer je van plan bent om naar Sri Lanka op vakantie te gaan, zie hier de start van een fantastisch avontuur.

Ouderen

Nu het hotel goed loopt (financieel) gaan we vanaf mei dit jaar voor de alleenstaande ouderen op het schiereiland een paar keer in de week een eenvoudige maaltijd organiseren. De doelgroep is een groep van 21 ouderen boven de 80 jaar die alleenstaand zijn en geen inkomen hebben en dus afhankelijk zijn van hun omgeving.
Nu we alle families (146) op het schiereiland hebben geholpen die we konden helpen is onze focus veranderd naar: opleiding kinderen. De toekomst van het land. Heel Sri Lanka kunnen we niet helpen, dus hebben we besloten als stichting om ook de controle te houden met wat we doen, niet buiten het Schiereiland te gaan met het verstrekken van onze micro-kredieten maar wel om zoveel mogelijk kinderen te helpen met een passende opleiding