Skip to main content

Van 21 september tot 2 oktober zijn Paul Davenport en Theo Mosch in Sri-Lanka geweest om verder te gaan met ons project.

Dit keer stond ons bezoek in het teken van de volgende projecten:

  • Weeshuis voor Jongens
  • Mikrokredieten
  • Onze studenten

Weeshuis voor jongens

Voor volgend jaar mei staat ons een groot project te wachten, het Weeshuis voor jongens (zie foto) is aan een grote opknapbeurt toe. In het recente verleden zaten hier 50/60  jongens van 3 tot 18 jaar ( allen Wees) maar gezien de huidige toestand van de slaapzaal zitten hier nu nog maar 17 jongens op elkaar in het enige gebouw wat nog bruikbaar is. Paul en ik hebben een gedetailleerde inventarisatie gemaakt van wat er allemaal gedaan moet worden om het weeshuis weer bewoonbaar te maken en willen dat volgend jaar mei gaan realiseren. De eerste werkzaamheden vangen volgend jaar maart al aan (nieuw dak) om vervolgens binnen alle aanpassingen te doen. Afronding vindt dan plaats wanneer wij in begin mei weer in Sri-Lanka zijn.

De zwager van onze hulpverlener Nilantha is bouwkundige en heeft met ons de bouwkundige inventarisatie gedaan en ons daarna toegezegd dit project samen met Nilantha onbezoldigd te begeleiden.

De eerste aanpassing is reeds gedaan. We hebben het weeshuis van een nieuwe waterput voorzien.

Mikro kredieten

Op de foto ziet u iemand die wij 2 jaar geleden een Mikrokrediet hebben gegeven om een visdrogerij te beginnen. Bescheiden gestart maar al gauw was de ruimte waar hij werkte te klein en is hij verhuisd naar een grotere ruimte net buiten het schiereiland. Inmiddels heeft hij twee mensen in dienst genomen om de werkzaamheden te doen. Zijn vraag was om een aanvullend krediet te krijgen om het aantal vissoorten uit te kunnen breiden om te drogen. Het probleem is dat deze vissoorten maar een paar maanden per jaar te koop zijn en hij dan deze soorten voor een heel jaar moet inkopen. Wij hebben hem een aanvullend krediet gegeven van 300.000 rupees = € 1.750 om zijn bedrijf verder uit te breiden.

 

Ondersteuning studenten

Dit is iets waar we bijzonder enthousiast over zijn. Het is echt fantastisch om te zien hoe onze studenten omgaan met de hulp die wij ze bieden. Op verschillend niveau , lagere school, HBO en universiteit, alle 22 studenten gaan volgens schema, of beter.