De afgelopen jaren hebben we al meerdere studenten ondersteund. De situatie waarin een student vaak verkeerd is dat het gezin in armoede leeft, veelal omdat een van de ouders er niet is, gehandicapt is of niet meer leeft. De student is intelligent, ambitieus, bereid om superhard te werken, is aangenomen op de universiteit (die gratis is)….. het enige dat ontbreekt is het geld om dagelijks de bus te nemen, de schoolboeken, het uniform en de extra klassen te kunnen betalen. Stichting Kalapuwa steunt deze studenten financieel. Wij hanteren hier eenduidige bijdragen voor per opleiding. De student mag iedere maand op de 25ste van die maand naar ons hotel komen om daar zijn of haar bijdrage op te halen. Iedere maand wordt hier voor getekend. Twee keer per jaar hebben we gesprek met de student, in April en November als wij zelf in Sri Lanka zijn, en dan laten zij ook hun cijferlijst zien en bespreken we de voortgang. Extra zaken als conferenties in het buitenland, of extra dure workshops vergoeden wij niet omdat we geen ongelijkheid willen creëren en transparant willen zijn naar iedereen. Indien wij (oude) laptops gedoneerd hebben gekregen, dan geven wij deze altijd aan onze studenten populatie omdat zij hier het meeste profijt van hebben.

De financiering van deze studenten kan op twee manieren:

  • Een persoon of bedrijf sponsort de student voor de duur van de studie
  • We besluiten om teruggekomen geld van de microkredieten aan te wenden voor de financiering van een student.

Met trots kunnen we melden dat er al een heel aantal studenten zijn afgestudeerd de afgelopen jaren. Bijkomend voordeel is dat zij dan ook (een deel van) hun familie kunnen ondersteunen en het dus een grotere impact heeft dan alleen de student zelf.

Voorbeeld is deze dame op de foto. Zij laat hier vol trots haar eerste loonstrook zien, nadat zij met ons programma is afgestudeerd als Software Engineer, richting webdesign. Haar vader is overleden tijdens de tsunami en zij kan nu voor haar moeder zorgen. Wij zijn zo trots op haar!