In 2014 gingen er maar 45 kinderen van de 265 kinderen van het schiereiland Kalapuwa naar de basisschool. Inmiddels gaat bijna 100% van deze kinderen naar school. De reden waarom dit aantal zo laag was zit hem in het feit dat je als kind alleen naar school mag als je beschikt over:

  • Een uniform
  • Schoolschoenen
  • Een rugtas
  • Een schoolset (meetkunde box, drinkbeker, woordenboeken, atlas etc)

Veel ouders hebben niet de financiele middelen om dit aan te schaffen. De ironie wil dat school gratis is en deze kinderen niet worden toegelaten…

Hoe weten wij nu wie hier voor in aanmerking komen?  Wij werken nauw samen met de welzijnswerkers van de gemeente. Wij maken de lijst met namen dan ook niet zelf, maar dit laten wij door hen doen en onze lokale project mensen controleren de lijst. Zo weten we dat de spullen terecht komen bij de mensen die het het hardst nodig hebben.

Mede dankzij ons succesvolle “tikkie” actie  “1 kind 1 jaar naar school voor Euro 27,50” die wij 1x keer per jaar houden kunnen wij berichten dat (bijna) alle kinderen van het schiereiland naar de basisschool gaan.

Wanneer wij op het schiereiland zijn (April en November) delen wij ook altijd zelf de tassen uit. De uniformen worden op maat gemaakt (door onze eigen microkredieters) en mogen twee weken na het meetmoment worden afgehaald.